Nytt kosttillskott för en bättre natt och dag

Minst hälften av den vuxna befolkningen har då och då besvär med att somna eller att man vaknar under natten (Socialstyrelsens Folkhälsorapporten 2005). Under 2004 förskrevs det 165 miljoner dygnsdoser med sömnmedel. För många människor är detta något som påverkar livskvaliteten negativt, det skapar oro och otrygghet under dagen och svårigheter att sova under natten.

 

Tack vare den kanadensiske psykiatern och forskaren Dr. Craig Hudson, finns det idag en komplett och naturlig lösning för att öka hjärnans innehåll av tryptofan. Lösningen heter Zenbev, och är utvecklad och dokumenterad under en sju år lång process. Kosttillskottet består av två delar. Del ett är avfettat pumpakärnmjöl, som framställs i en patenterad process och är naturligt rikt på tryptofan. Del två består också av mat baserade ingredienser: dextros, risstärkelse och cellulosa. Dessa samverkar alla i ett samspel som ser till att upptaget av tryptofan i hjärnan optimeras. När Zenbev intas under dagen stimulerar dagsljuset ombildningen av tryptofan till serotonin som påverkar vårt humör och välbefinnande. När Zenbev intas på kvällen, en halvtimma före läggdags, ser mörkret till att serotonin ombildas till melatonin som är sömngivande.

 

Många av de läkemedelsbaserade preparaten mot depressioner och oro är baserade på samma principer som Zenbev, att öka frigivandet och tillgängligheten av serotonin i hjärnan. Det olyckliga är biverkningarna av dessa preparat, framför allt de mycket omtalade ”lyckopillren”.

 

Nackdelen med sömntabletter är att de är vanebildande. Detta medför att intaget ofta måste ökas för att uppnå önskad effekt. Därför rekommenderas sömntabletter vanligtvis bara under kortare perioder.

 

Zenbev´s vetenskapliga dokument

Zenbev är baserat på kunskapen om signalämnena som styr vår sömn och vårt humör, och hur de påverkas av ljus och mörker. För att komma i harmoni med vår naturliga dygnscykel är det viktigt att undvika moderna ovanor som vi dragit på oss och som skapar oro i kropp och själ på kvällen. Utöver det bör vi se till att hjärnan har tillräckligt med tillgängligt tryptofan för produktionen av serotonin och melatonin.  Zenbev kan erbjuda en vetenskaplig helhetslösning för dem som önskar en naturlig dygnsrytm och inre harmoni med lugn och ro under dagen och sömngivande på kvällen.

Zenbev finns att köpa i hälsokostbutiker.

Leverantör: Soma Nordic AB, Derbyvägen 20, 212 35 Malmö

Konsumentkontakt: 040-496330

www.somanordic.se